Hanneke Visser

(Kynologisch instructeur en aspirant bestuurslid KC de Hofstad)

 

Over mijn honden

Mijn eerste hond kreeg ik - na heel veel zeuren bij mijn ouders - op 13 jarige leeftijd.

Okkie was het achtste lid van ons gezin. Deze mix herder/windhond is bijna 17 jaar geworden en heeft altijd – ook toen ik studeerde – bij mij gewoond. Een uitstekend ‘asbakkenras…’ dus.

Pas 10 jaar later kwam er weer een hond in huis omdat ik dankzij oppas een hond goed met werk kon combineren. Met Soesa- een mix Mechelse herder en labrador -  ging ik op advies van een politiehondentrainer begin 2000 op cursus bij KC De Hofstad. Eerst gehoorzaamheid maar toen we het B-diploma niet behaalden (los volgen was niet echt Soesa’s ding), adviseerde de trainer om flyball op te pakken. Soesa vond flyball geweldig, vooral het einde van de les als alle honden over het veld mochten rennen! Maar de wedstrijden met alle herrie en gedoe waren niets voor haar. Met Soesa heb ik ook rond mijn vijftigste verjaardag drie maanden een lange afstand wandeling gelopen van Den Haag naar midden Oostenrijk. Na die wandeling konden we met elkaar ‘lezen en schrijven…’.

Inmiddels heb ik alweer drie jaar de Tervuerense herder - Cara. Ik heb genoten van haar puppy periode en ontwikkeling tot volwassen hond. Laatst zei iemand op de camping ‘Cara lijkt een hele gelukkige hond….’ En dat is het fijnste compliment dat je als ‘baas’ krijgen kan.

 

Over lesgeven als instructeur

Begin 2018 bedacht ik me dat ik meer met honden en hondentraining wilde gaan doen naast mijn best drukke baan als HR-manager bij een grote onderwijsinstelling. Inmiddels heb ik de opleiding bij O&O afgerond en de theorie examens en – na een stageperiode bij KC de Hofstad - het praktijkexamen behaald.  Ik vind het erg inspirerend om te zien hoe baas en hond in de trainingen steeds  meer op elkaar afgestemd raken. Met soms hele kleine aanwijzingen maken vooral bazen van jonge honden enorme slagen en gaan ze weer moedig verder om hun hond op te voeden en elkaar steeds beter te begrijpen…. Op termijn wil ik ook andere sporten gaan trainen…er valt nog zoveel te doen en te leren!

 

Over aspirant bestuurslid

Iets vroeger dan ik eigenlijk bedacht had, heb ik ook aangeboden mee te lopen in het bestuur om te kijken of dat wat voor me is. Mijn pensioen nadert immers. Ik start iets eerder omdat mij opviel dat het bestuur in zijn huidige vorm wel erg over belast is en hulp kan gebruiken. Ik heb veel bestuurlijke ervaring, maar iedere vereniging of stichting is anders in zijn cultuur en energie. Daarom eerst maar een half jaar of langer ervaren hoe het gaat. Tot nu toe bevalt het uitstekend!

 

Hanneke Visser, augustus 2019

KC de Hofstad

Ilsyplantsoen 7
2497 GA Den Haag
070-3253710 (alleen tijdens trainingsuren)
KvK nummer: 40407716
NL64RABO0146277813

Onze sponsor

Aangesloten bij

Steun onze verenging

Je kan KC de Hofstad steunen via de vriendenloterij.