Kynologische Kennis 2

Kynologische Kennis 2 is een zeer uitgebreid vervolg op de eerste cursus Kynologische Kennis 1, maar je kunt deze cursus ook los volgen. 

De cursus Kynologische Kennis 2 heeft een modulair karakter gekregen. Dit houdt in dat de diverse vakken gekoppeld zijn tot zoveel mogelijk passende modulen. Een voordeel hiervan is dat een bepaald vakgebied na de benodigde lessen kan worden afgesloten. Tevens is het mogelijk de modules apart van elkaar te volgen. Dus ben je bijvoorbeeld alleen geïnteresseerd in de anatomie en bewegingsleer van een hond, dan kun je je beperken tot de inhoud van die module.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven kan via onderstaande button.

Bij inschrijving dien je gelijk het verschuldigde bedrag over te maken naar

KC de Hofstad
Rek nr  NL64RABO0146277813  
O.v.v. je naam + KK2

 

 

Cursusgegevens

  Duur: 16 lesavonden van
    ca 2,5 uur
  Dag: vrijdag
  Examen:  Landelijk examen
  Prijs: € 195,00
    (incl. koffie en thee,
    excl. kosten voor
    boeken en het examen)
 

 

Voor deelname aan deze cursus hoeft u geen lid te zijn van KC de Hofstad.

Met een lidmaatschap kun je deelnemen aan alle andere cursussen en lezingen. Een lidmaatschap bedraagt € 25,00 per jaar.

Algemene voorwaarden

Onderwerpen

In de cursus KK2 wordt dieper ingegaan op de erfelijkheidsleer en de cytologie. Daarnaast is er in ruime mate aandacht voor de bouw van de hond met betrekking tot skelet en spieren en de daarbij te verwachte bewegingen.

De volgende vakken komen aan bod:

  • Cytologie/embryologie
  • Anatomie
  • Fysiologie
  • Bewegingsleer
  • Erfelijkheidsleer (vervolg op de basisprincipes uit KK1)
  • Reglementen van de Raad van Beheer

Aan de hand van bestaand lesmateriaal, verplichte literatuur die men zelf moet aanschaffen en vooral heel veel samen discussiëren en leren van elkaar bereiden we je voor op het mondelinge examen bij de Raad van Beheer.

Heb je geen examen gedaan voor KK1, dan mag je geen examen afleggen voor het KK2, maar natuurlijk ben je wel van harte welkom om de lessen/modules te volgen als je dit interessant vindt.

 

KC de Hofstad

Ilsyplantsoen 7
2497 GA Den Haag
070-3253710 (alleen tijdens trainingsuren)
KvK nummer: 40407716
NL64RABO0146277813

Onze sponsor

Aangesloten bij

Steun onze verenging

Je kan KC de Hofstad steunen via de vriendenloterij.