Marlous Hoogenbosch

Van huis uit ben ik opgegroeid met honden, poedels, kruisingen en asielhonden. De eerste hond die ik zelf aanschafte was een Tervuerense herder pup, midden jaren 80. Hier ging een hele zoektocht aan vooraf. Er was toen nog geen internet zoals nu. Dus liep ik verschillende hondenshows af, sprak met fokkers, las alle hondenbladen, volgde een cursus hondengedrag bij Martin Gaus in Lelystad en was altijd op zoek naar informatie over hoe je een pup kon opvoeden en een hond moest trainen.

Mijn eerste cursus

De puppycursus deed ik bij KC de Hofstad, toen nog gevestigd in Madestein. Gegrepen door het hondenvirus, met name voor herders, kwam er na 3 jaar een 2e Tervuerense herder bij, een herplaatser van 3 jaar. Daarna volgde nog een Oud Duitse herder en een kleine kruising voordat ik de stap maakte om een Briard te nemen. In 2008 kwam Indy waarmee ik inmiddels 3 nesten heb gefokt. Uit haar eerste nest hield ik het eerstgeborene pupje aan en dat is Anouk.

Na een periode zonder trainen ben ik in 2005 weer gestart met trainen bij KC de Hofstad met de Oud Duitse herder. Toen zat de KC bij de windhondenrenbaan in Bezuidenhout. In 2009 verhuisde de KC naar het Ilsyplantsoen in Ypenburg en ben ik meegegaan. Met al mijn honden heb ik getrained in gehoorzaamheid, obedience, agility en hoopers. Op dit moment train ik met Indy en Anouk.

Lesgeven

De kennis en ervaring die ik met mijn honden heb opgedaan wil ik graag delen met anderen en daarom ben ik les gaan geven. Ik vind het belangrijk mensen te leren om het gedrag van hun hond te kunnen ‘lezen’ en hier op een goede manier mee om te gaan. Je hond kan gewoon je maatje zijn als huishond maar je kan ook samen trainen/sporten. Een hond is zo veelzijdig! Lesgeven bij KC de Hofstad doe ik sinds 2009. Om dit zo goed mogelijk te doen heb ik hiervoor de benodigde opleiding bij O&O gevolgd tot kynologisch instructeur. En omdat je nooit uitgeleerd bent ga ik regelmatig naar cursussen, workshops en lezingen om mezelf up-to-date te houden.

Opleiding en scholing

 • Kynologisch Instructeur bij O&O, Algemene vorming en Omgang Hond
 • Puppy instructie bij O&O
 • Obedience bij O&O
 • Kynologische Kennis 1
 • Instructeur cirkeltraining bij Hermina Stout, Basis, Vervolg en Instructeur
 • Instructeur hoopers bij Nadac Hoopers Nederland, Beginners en Gevorderden
 • ABC bij Hermina Stout, Basis en Vervolg
 • Ringmeester voor obedience bij O&O

Bij KC de Hofstad geef ik les in

Andere activiteiten voor de vereniging

 • Sinds 2010 in het bestuur met de functie penningmeester.
 • Ringmeester
 • EHBO

KC de Hofstad

Ilsyplantsoen 7
2497 GA Den Haag
070-3253710 (alleen tijdens trainingsuren)
KvK nummer: 40407716
NL64RABO0146277813

Onze sponsor

Aangesloten bij

Steun onze verenging

Met een vriendenlot
of door je aankopen te doen via
SponsorKliks, gratis sponsoren!