Obedience

Bij obedience is het doel om een zo’n hoog mogelijke graad van perfectie te laten zien in de oefeningen. Het FCI-obedience programma kent vier klassen van beginner tot niveau 3. Elk niveau wordt afgerond met een landelijk examen met keurmeesters vanuit de Raad van Beheer.

Obedience is voor iedereen en elk type hond geschikt. 

Bij KC de hofstad kan obedience worden beoefend op alle vier niveau's 

  • FCI Obedience Beginner (OBB)
  • FCI Obedience 1 (OB1)
  • FCI Obedience 2 (OB2)
  • FCI Obedience 3 (OB3) 

 

 

Cursusgegevens

  Duur: 22 lessen / 11 lessen
  Dag:  maandag of donderdag
  Examen:  landelijk examen
  Theorieles: geen
  Prijs: jan. t/m juni    € 120,00
    sept. t/m nov.  €   60,00
 
Voor deelname moet je lid zijn van
KC de Hofstad. Een lidmaatschap bedraagt 
€ 25,00 per jaar.
 

 

Obedience

Hoogte sprong met aport

Wanneer je de Club Obedience met een voldoende hebt afgerond kan je deelnemen aan het FCI Obedience programma.

Bij het FCI-obedience programma ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid en perfectie. FCI-obedience is een tak van hondensport waaraan veel verschillende rassen meedoen. Per niveau worden de opdrachten gecompliceerder en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen.

Het programma en de reglementen voor de Obedience Beginners worden vastgesteld door de commissie FCI-obedience. Het programma voor de Obedience 1, 2 en 3, welke ook internationale klasse zijn, worden vastgesteld door de FCI: Fédération Cynologique Internationale.

Het examen
Elke cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend examen. Dit examen wordt door KC de Hofstad 2x per jaar aangevraagd. Je neemt deel aan het examen als jij en je hond daar klaar voor zijn. Het examen vindt plaats op ons eigen terein maar word afgenomen door een keurmeester die is aangewezen door de commissie FCI-obedience van de Raad van Beheer. Tijdens het examen is er ook een ringmeester vanuit KC de Hofstad aanwezig die jou door het examen heen begeleidt.

Aan het examen zijn wel extra kosten verbonden. Elke examenkandidaat moet het examengeld voor de aanvraag van het examen voldoen.

Hondenlogboek
Voor deelname aan een Obedience examen moet men in het bezit zijn van een  hondenlogboek. Dit kan je aanvragen bij de Raad van Beheer: https://www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/sporten-met-je-hond/hondenlogboek/. Verder moet de hond voorzien zijn van een chip.
 
Examen regelementen
Voor de reglementen en het programma Obedience: http://www.fciobedience.nl/reglementen-fci-obedience/
 
Wedstrijden
Via FCI-obedience Nederland kan je ook wedstrijden gaan lopen als debutant of met een startlicentie. Een leuke uitdaging voor jou en je hond. Lees er alles over op de site: www.fciobedience.nl

 

KC de Hofstad

Ilsyplantsoen 7
2497 GA Den Haag
070-3253710 (alleen tijdens trainingsuren)
KvK nummer: 40407716
NL64RABO0146277813

Onze sponsor

Aangesloten bij

Steun onze verenging

Je kan KC de Hofstad steunen via de vriendenloterij.