Hoopers

Hoopers is een nieuwe hondensport in Nederland door Nadac Hoopers Nederland* in 2014 geintroduceerd. 

Het is een laagdrempelige, actieve sport die geschikt is voor bijna iedere hond, groot, klein, jong of oud. In het parcours van hoopers zitten geen sprongen en is daarom ook geschikt voor honden met licht fysieke beperkingen, en voor de senioren onder ons.

Bij hoopers legt de hond een parcours van hoops, tunnels, tonnen en hekjes af. De handler blijft hierbij in een vak staan en geleidt de hond op afstand door middel van lichaam en stem commando's

Hoopers kan bij KC de Hofstad worden beoefend op twee niveau's:

  • Beginners
  • Gevorderden 

 

* Nadac Hoopers komt uit Amerika. Nadac=North America Dog Agility Council. In Amerika is hoopers een van de vele onderdelen van de agility. Naast Hoops zijn er ook Tunnels, Barrels, Jumpers, Touch’n go Weavers en Gates.

 

Cursusgegevens

  Duur: 10 weken
  Dag:  vrijdag
  Examen:  geen
  Theorieles: geen
  Prijs: jan. t/m juni   € 120,00
    sept. t/m nov. €   60,00
 
Voor deelname moet je lid zijn van
KC de Hofstad. Een lidmaatschap bedraagt € 25,00 per jaar.
 
 

 

Hoopers

Tunnel in hoopers parcour

De lessen

We hooperen bij KC de Hofstad in kleine groepjes met 2 instructeurs. We trainen op een positieve manier en er word gebruik gemaakt van een target en beloond met voer of spel. Iedereen traint voor zich, op zijn/haar eigen niveau. 

Starten met Hoopers

Vanaf ongeveer 10 maanden kan je al meedoen met de training. Belangrijk is wel dat de hond een basis gehoorzaamheid (EG) heeft omdat je werkt met de hond los.

Hoopers 

Hoopers wordt in Nederland apart van de agility gezien en is daarom een op zichzelf staande sport.

Het hoopers parcours bestaat uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. Het parcours word door de hond in vloeiende lijnen gelopen. De handler stuurt de hond d.m.v. lichaams- en stem commando’s en blijft hierbij op een beperkte plek in het parcours staan. Doordat de handler een minimale activiteit in het veld heeft is deze sport ook geschikt voor handlers met fysieke beperkingen.

Voordat er een mooi parcours gelopen kan worden, zijn er al wat trainingsuurtjes aan vooraf gegaan. De onderdelen, hoops, tunnel, ton en hekjes worden eerst afzonderlijk getraind, waarbij belangrijk is dat de hond leert op afstand zelfstandig te werken. Wanneer de hond de onderdelen onder de knie heeft, worden de onderdelen gecombineerd en de afstanden vergroot en zo wordt er naar een parcours toegewerkt. Belangrijk is dat de hond plezier heeft om de hoops te vinden, om de tonnen en gates te lopen en door de tunnels te racen. Zo word het voor baas en hond een geweldige bezigheid.

 

KC de Hofstad

Ilsyplantsoen 7
2497 GA Den Haag
070-3253710 (alleen tijdens trainingsuren)
KvK nummer: 40407716
NL64RABO0146277813

Onze sponsor

Aangesloten bij

Steun onze verenging

Je kan KC de Hofstad steunen via de vriendenloterij.