K.N.P.V.-programma

De KNPV staat voor Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Binnen de KNPV zijn er veel clubs die oefenen in het KNPV programma. In de basis is het zo dat je een hond traint tot het 'Politiehond 1' certificaat.  

Deze cursus is een variatie tussen Politiehond 1 en Basis Zoekhonden. Zodat het voor de eigenaar van de hond duidelijk is wat voor zijn of haar hond het leukste is.

We gaan speuren, kleine voorwerpen verwijzen, grote voorwerpen verwijzen, bijten en nog veel meer. Een fantastisch fanatiek programma gaat voor de allereerste keer in de geschiedenis ook klassikaal worden gegeven! Wat de KNPV is en wat de cursus inhoudt lees je hieronder. 

Inschrijven voor deze cursus een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Cursusgegevens

  Duur: 20 jan t/m 24 mrt
  Dag:  zondag
  Examen:  geen
  Theorieles: vrijdag 18 januari om 19:30 (zonder hond)
  Prijs: € 80,00
  Voor deelname moet je lid zijn van
KC de Hofstad. Een lidmaatschap bedraagt € 25,00 per jaar.
  Algemene voorwaarden

SNUFFELEN AAN HET K.N.P.V.

 

De KNPV staat voor Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Binnen de KNPV zijn er veel clubs die oefenen in het KNPV programma. In de basis is het zo dat je een hond traint tot het 'Politiehond 1' certificaat. Op veel clubs worden honden dan verkocht aan de politie in binnen- en buitenland. In dit eerder genoemde certificaat zit onder andere, het volgen, zoeken en vooral veel bijtwerk. Naast 'Politiehond 1' zijn er nog meer certificaten te behalen die vaak wat onderbelicht zijn. Neem bijvoorbeeld het 'Basis Zoekhonden' certificaat. In dit certificaat staat bijna alles in het teken van speuren en zoeken. Kleine hulsjes kan de hond leren verwijzen, zodat de (in de praktijk) hondengeleider weet waar de verdachte geschoten heeft. Of neem een inbreker, die na de inbraak zijn hamer in de bosschages heeft gegooid. De geleider kan zijn hond inzetten om deze hamer terug te vinden, we noemen dit groot voorwerp revieren. Ook geuren van elkaar wegfilteren hoort daarbij, wat dit inhoudt zal in de cursus nader worden uitgelegd.

Nu gaat de KNPV, in samenwerking met politiehondenclub DES en KC de Hofstad een cursus geven. Deze cursus is een variatie tussen Politiehond 1 en Basis Zoekhonden. Zodat het voor de eigenaar van de hond duidelijk is wat voor zijn of haar hond het leukste is.

Kortom, wil je: meer gehoorzaamheid, mooi leren volgen, bijten, springen, speuren, mensen zoeken over een groot spoor en nog veel meer? Schrijf je dan in voor de cursus!

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De cursus is geschikt voor onder andere herders, bouviers, riesenschnauzers en boxers. Heb je een ander ras of een kruising? Schrijf je dan vooral in als je interesse hebt. Je hoort dan zo snel mogelijk of deelname mogelijk is.

We starten op vrijdag 18 januari om 19:30 uur met een theorieles (geen hond meenemen) hierna is de eerste les op zondag 20 januari van 14:00 uur tot 15:00 uur. Iedere zondag zal er dan getraind gaan worden op dezelfde tijd. Het zijn in totaal 10 lessen. Deze cursus kost € 80,-.

Lidmaatschap van KC de Hofstad is verplicht.

 

KC de Hofstad

Ilsyplantsoen 7
2497 GA Den Haag
070-3253710 (alleen tijdens trainingsuren)
KvK nummer: 40407716
NL64RABO0146277813

Onze sponsor

Aangesloten bij

Steun onze verenging

Je kan KC de Hofstad steunen via de vriendenloterij.